0850602818 info@iwebdesign.eu

Elke dag gebruiken duizenden mensen Google om bedrijven in hun regio te vinden. Deze mensen proberen via Google ook jouw bedrijf te vinden. Wanneer ze dat doen wil je natuurlijk dat de juiste gegevens getoond worden. Wanneer er foute (contact)gegevens van jouw bedrijf bij Google bekend zijn, zorgt dat voor verwarring en loop je misschien zelfs wel (potentiële) klanten mis.

In onderstaande video laat ik je zien hoe je jouw bedrijfsvermelding en je bedrijfsgegevens op Google kunt aanpassen.

Wat er in de video wordt gezegd

Elke dag gebruiken duizenden mensen Google om bedrijven in het regio te vinden. Wanneer mensen naar jouw bedrijf zoeken in Google wil je natuurlijk dat er de juiste informatie zoals contactgegevens en openingstijden wordt getoond. Met Google Mijn Bedrijf kun je jouw bedrijf claimen in Google en je bedrijfsgegevens eenvoudig aanpassen en bijhouden.

Je vraagt je misschien af wat Google Mijn Bedrijf nou precies is. Nou, Google Mijn Bedrijf, kort gezegd is dat een gratis tool van Google waarmee je de weergave van je bedrijfsinformatie in Google Zoeken en Google Maps kunt beheren. Als je jouw bedrijfsvermelding in Google Mijn Bedrijf up-to-date houdt, kun je er voor zorgen dat je bedrijf optimaal zichtbaar is wanneer mensen zoeken naar jouw bedrijf in Google of in Google Maps.

De bedrijfsgegevens die bij Google Mijn Bedrijf bekend zijn worden getoond wanneer iemand op Google zoekt naar jouw bedrijf.

* Toont bedrijfsvermelding in Google * Dit is dus zo’n bedrijfsvermelding.

* Toont dashboard van Google Mijn Bedrijf * Hier zitten we in Google Mijn Bedrijf. Je komt hier door deze link (https://www.google.nl/intl/nl/business/) in te typen in de adresbalk van jouw browser. Vervolgens klik je rechtsboven op “inloggen”. Dan vul je hier het wachtwoord in van jouw Google-account en klik je op “volgende”.

Dan kom je op een pagina met een overzicht van alle gegevens van jouw bedrijf. Sommigen zullen kloppen, sommigen misschien nog niet.

Veel gegevens over jouw bedrijf zullen waarschijnlijk al bij Google bekend zijn en ook gewoon kloppen, maar het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er na verloop van tijd gegevens veranderen . Dit wil je natuurlijk aanpassen om verwarring te voorkomen.

Nou, dat aanpassen kan heel eenvoudig. Je gaat naar de gegevens toe en wat je dan doet is dat je op het potloodje klikt. Daar kun je gegevens aanpassen en vervolgens opslaan.

Vond je dit nou een nuttig filmpje ga dan ook gelijk even naar www.iwebdesign.eu. Daar vind je namelijk nog veel meer informatie en artikelen over online marketing voor kleine bedrijven en zzp-ers.