0850602818 info@iwebdesign.eu

Het consistent maken en versturen van nieuwsbrieven klinkt als veel werk, maar dat valt in de praktijk gelukkig erg mee. Bovendien is het versturen van een digitale nieuwsbrief een van de beste manieren om contact te onderhouden met (potentiële) klanten. Met een goede nieuwsbrief kun je op een eenvoudige manier jouw producten en diensten onder de aandacht brengen.

Uit verschillende onderzoeken, zoals bijvoorbeeld het Nationaal E-mail Onderzoek 2015, is gebleken dat e-mailmarketing dat nieuwsbrieven en e-mailmarketing erg effectief zijn. Dit zijn de zes belangrijkste voordelen van het versturen van nieuwsbrieven:

6 redenen om nieuwsbrieven in te zetten

  1. Het versturen van nieuwsbrieven is relatief goedkoop. Andere vormen van online marketing zoals bijvoorbeeld adverteren zijn over het algemeen duurder.
  2. Je zult meer van je huidige klanten behouden. Klanten die je nieuwsbrief ontvangen zullen meer verbondenheid voelen met je bedrijf en ze zullen als eerste aan jouw bedrijf denken wanneer ze behoefte hebben aan de diensten of producten die jij levert.
  3. Je krijgt meer websiteverkeer. Met een nieuwsbrief kun je pagina’s of blogberichten op je website onder de aandacht brengen.
  4. Je kunt klanten op een laagdrempelige manier op de hoogte houden van ontwikkelingen binnen je bedrijf en nieuwe diensten en producten.
  5. Je kunt met een nieuwsbrief snel inspelen op actualiteiten en snel veel mensen bereiken.
  6. Jij en jouw bedrijf blijven op het netvlies van de klant.
  7. Met een nieuwsbrief kun je jouw kennis en ervaring delen en jezelf op die manier positioneren als expert in jouw branche.

Kortom: het regelmatig versturen van sterke nieuwsbrieven heeft een hoop voordelen en is écht de moeite waard. Wanneer je het versturen van nieuwbsrieven op de juiste manier inzet, bouw je een relatie op met de ontvangers. Deze mensen lezen met pezier jouw nieuwsbrief en zullen steeds bekender worden met jouw bedrijf.